Danie z ziemniaka i makaronu – restauracja z klasą

Danie z ziemniaka i makaronu. Danie szybkie w przygotowaniu. Dla osób cierpiących na brak czasu lub z braku pieniędzy na catering dietetyczny. Czas przyrządzenie około 20 minut.

Składniki do przyrządzenia dania jednogarnkowego: 1 sztuka cebula biała, średniej wielkości 2 sztuki ziemniaków średniej wielkości 200 gram makaron (muszelki, świderki, kokardki) 200 ml woda przegotowana kostka rosołowa najlepiej Knorr sól, pieprz oraz ulubione przyprawy do smaku Sposób przygotowania dania: Cebulkę obrać posiekać w małą kostkę, ziemniaki dokładnie obrać umyć również posiekać w drobną kosteczkę, aby skrócić czas podsmażania.

Całość podsmażyć na oleju do smażenia na wolnym ogniu, często mieszając. Kiedy nasza cebulka jest już dość dobrze podsmażona dodajemy wodę. Kiedy całość zaczyna się już dobrze gotować dodajemy makaron. Gotujemy całość do miękkości makaronu dolewając wody jeżeli jest taka potrzeba. Smaczne danie na kolację lub obiad. W szczególności smakuje najmłodszym w rodzinie. Podajemy na gorąco, z dodatkiem dowolnego sera. Smacznego życzy restauracja Trylinka http://trylinka.com zachęcamy do gotowania!